23/01/2011

Monólogo laranxa en Vista Alegre

O pavillón Vista Alegre viviu onte un monólogo laranxa. Os afeccionados que acudiron ao recinto burelense gozaron co triunfo do seu equipo ante o UCAM Murcia, 2-0, e co debut da brasileira Vanessa, que ademais de marcar un gol e dar o pase doutro ofreceu escintileos de calidade propios dunha das mellores xogadoras do mundo. A futbolista pode erixirse nun referente ofensivo para o equipo de Pardeiro e unha das grandes revelacións da segunda volta da liga feminina.

O cadro laranxa dominou desde o primeiro minuto a un UCAM Murcia que apenas inquietou a meta de Jozi, acertada nas súas escasas intervencións. Só a grande actuación da meta visitante, Vane, e algúns fallos de definición do cadro local, impediron unha goleada máis ampla do conxunto mariñán.

Claudia foi a primeira xogadora en buscar a portería local no minuto 3, pero o seu disparo estrelouse no pau. A tímida resposta murciana chegou por mediación de Marta, que se topou con Jozi.

A entrada de Vanessa alterou o partido de forma brusca. A xogadora mostrouse desequilibrante, sobre todo cos seus pases, desde a súa incursión no xogo, e aos poucos minutos de ingresar na cancha bateu a Vane cun lanzamento afastado. Dolo puido ampliar a renda cun gran disparo, pero se estrelou na cruceta. Dúas boas ocasións, unha para cada equipo, puxeron o punto final a unha primeira metade que acabou cun curto 1-0.

O segundo período comezou cun gran servizo de Vanessa que Claudia non desaproveitou. O tanto foi a primeira dun carrusel de ocasións do Burela FSF, que incordió constantemente a unha gran Vane. Lida lanzou ao pau, Vanessa e Claudia puxeron a proba á porteira e todo iso sen que as murcianas conseguisen inquietar a meta de Jozi.

O partido rematou cunha ovación do público ás xogadoras locais, que se afianzan entre as mellores da División de Honra e apuntan moi alto de na segunda volta.