16/03/2013

Valiosísimo punto ante o histórico ElPozo Murcia (1-1)

O Burela FS Pescados Rubén conseguiu esta tarde un valiosísimo punto ante o histórico ElPozo Murcia (1-1) nun Vista Alegre repleto de cantos de ánimo. A seriedade sobre a pista da escuadra laranxa mantivo baixo control o vendaval levantino, ata con vantaxe no marcador ata o 35, e rozou a perfección nos últimos vinte minutos, con aparicións estelares de Edu. Os de Juanlu finalizan así o seu particular Tourmalet ante a tríada do podio, con boa nota; dous empates na dúas últimas xornadas que lles permiten abandonar o farol vermello e situarse un punto por encima do seu próximo rival, Colegios Arenas Gáldar (8), ao que visitarán o sábado 23, e empatados con Puertollano (9).

Os pupilos de Juanlu plantaron cara ao todopoderoso ElPozo Murcia sen amilanarse. Ante unha presión asfixiante dos visitantes, os laranxas non quixeron ceder nadiña de nada de terreo. Mostráronse serios en defensa e con ganas de sorprender na área rival, con multitude de atrancos interpostos polos de Duda. O primeiro perigo claro dos de Murcia chegou no minuto 8, nun pase longo de Miguelín a Álex na liña de meta, ao que chegou tarde; un minuto despois o disparo afastado de Grello chocou co pau e a tentativa de Bebe foi desarmada pola defensa laranxa, con Edu no chan. Volveu aparecer Bebe no 13 de lonxe contra o pau, cuxo rexeitamento a punto estivo de aproveitar de novo ElPozo ao bordo da área. Edu tivo que velas tamén con Franklin (14) e Miguelín (17). As ocasións máis claras para os laranxas, fronte a unha titánica resistencia do rival, foron de Matamoros (minuto 11) e Juanma (17). Iago Míguez tamén xerou certo incerteza nun par de chegadas na medianía desta primeira parte.

Tras o descanso, con fame de gol, ElPozo intensificou a súa avidez. Antes de cumprirse o 22, o Burela FS xa tivera a coraxe e forza suficientes para desbaratar tres embestidas seguidas: Iago Míguez freou a Miguelín fóra da área laranxa; a defensa burelista parou un disparo de Bebe, desde saque de esquina de Adri, e este volveu intentalo de novo desde córner directo ao segundo pau. Unha falta de Matamoros a punto estivo de sorprender a Raúl, nun bote falso segundos despois, sen éxito. A garantía de Edu neutralizó tamén o perigo do mísil de Adri, o man a man con Grello, no 25, e a Paulinho (26). Segundos despois, o pichichi laranxa desencadeaba a éxtase en Vista Alegre poñendo o 1-0, ao aproveitar o pase de Juanma nunha falta con barreira. As pulsacións axitábanse na bancada de Burela, que berrou un espectacular contraataque de Hugo, no 27, que se desinflou ás portas da meta de Raúl. Roldando o ecuador da segunda parte, os galegos tiveron a oportunidade de ouro para o 2-0 nun pase longo de Matamoros a Christian, que salvou a defensa murciana. Con cinco faltas para os de Dúbida, Grello puxo a camiseta de porteiro xogador, no minuto 35, para subir Bebe, segundos despois, o 1-1. Continuaron os visitantes con xogo de cinco, pero onde non estaba a defensa laranxa, estaba o infranqueable Edu. No 38, volveu a oportunidade dos locais a balón parado, nun dobre penalti que dirixiu Juanma e foi pegar ao corpo de Raúl. Os intensísimos segundos da recta final deixaron a histórica igualada en Burela.

Partido correspondente á 20ª xornada de Primeira División en Vista Alegre, presidido pola máxima autoridade da LNFS, Javier Lozano, e o seu homólogo na FGF, José García Liñares. En torno a 1.400 espectadores.