11/04/2015

Repartición de puntos no último duelo irmandiño de Vista Alegre

Vista Alegre volveu vivir de emoción e sobresaltos no último duelo irmandiño da tempada en Vista Alegre, con repartición de puntos entre Burela FS Pescados Rubén e Santiago Futsal (3-3). A escuadra de Juanlu dispuxo na recta final de dúas ocasións a porta baleira e un dobre penalti no último segundo para levar os tres puntos, sen éxito.

Os primeiros compases foron dos laranxas, que intentaron atopar algunha fenda na defensa compostelá. Superado o primeiro minuto, un balón de Antoñito, logo de superar a defensa rival, chegaba sen forza ás mans de Íker. O Santiago soubo rendibilizar as súas ocasións e sen chegar antes con perigo á meta laranxa, no minuto 5, adiantouse con Lucho ao segundo pau a pase de Borja, cun balón que lle esvarou das mans a Edu e superou timidamente a liña de meta. Parecía que os visitantes cobraban forza en ataque, aínda que sen éxito. Rozando o ecuador, Iago Míguez a punto estivo de igualar a contenda nun man a man con Íker. Logo dunha perfecta actuación de Edu baixos os paus, intentouno Behroz no minuto 12, raso de lonxe, e no 14 a pase de Isi, pero á tercerá foi a vencida. O 9 burelista rubricou o empate en galopada asistido por Miguel (minuto 14). Os reflexos de ambos os gardametas tiveron que redobrarse para evitar as embestidas rivais na recta final antes de acabar a primeira parte. O Burela FS dispuxo de numerosas ocasións para poñerse por diant, con Chano desde balón parado no 15, Miguel a pase longo de Edu no 16 e Isi, que recolleu sen éxito na área fronte a Íker o apoio de Behroz desde a banda no 19. Sobre a bucina, Edu deixou sen forza o tentativa de Quintela desde balón parado.

Os de Juanlu saíron a por todas na segunda parte. Enseguida, Antoñito materializou o 2-1, dun disparo raso axustado ao pau, ao tomar vantaxe en superioridade tras perda santiaguesa. Dispuxo o Pescados Rubén de dúas ocasións claras para o 3-1, no minuto 22, cun enredo na área compostelá que despexou o meta rival e cun balón que estrelou Chano contra o poste. Con todo, os da capital galega estiveron máis finos para facerse donos do 2-2, nun pase rápido desde portería, que finalizou Iván Rumbo tras unha serie de rexeites ante Edu. O segundo pau desbaratou o balón directo desde saque de esquina de Isi no minuto 32; volveu perdoar o Burela FS e poucos segundos despois aproveitaron os composteláns nunha perda de Miguel, con contragolpe iniciado por Quintela, que culminou Iván Rumbo contra a rede. Íker salvou aos seus do empate, cun pé prodixioso fronte a Hélder na seguinte xogada, aínda que Edu, impertérrito, tamén estivo sublime en man a man con Lucas Bolo (minuto 34) e Santi (35). Subindo de revolucións, no 36, Chano retornou as táboas ao electrónico, 3-3, de penalti, tras un saque de esquina que culminara Iago, logo da falta sinalada polos árbitros. Apostaron os de Santi Valladares con Hugo Sánchez e o xogo de cinco, a falta de 2.36 minutos para ir a polos tres puntos, ante a seriedade defensiva dos locais, que puideron poñerse por diante a porta baleira en dúas ocasións. No último segundo, un dobre penalti, coa sexta falta dos visitantes, deulles ás aos laranxas para crer na vitoria sen fortuna.

Burela FS Pescados Rubén: Edu, Iago, Chano, Carlitos, Antoñito, cinco inicial; tamén xogaron Behroz, Hélder, Isi, Miguel, Renato, Ángel

Santiago Futsal: Íker, Lucas Bolo, Pablo Tallón, Hugo Sánchez, Quintela, cinco inicial; tamén xogaron Lucho, Borja, Dani M., Iván Rumbo, Santi, Galego

Goles: 0-1, minuto 5, Lucho;1-1, minuto 14, Behroz; 2-1, minuto 21, Antoñito; 2-2, minuto 28, Iván Rumbo; 2-3, minuto 33, Iván Rumbo; 3-3, minuto 36, Chano (penalti)

Árbitros: Redondo Arenales // Viedma Martín (Castela e León)

Tarxetas: Por Burela amarela a Antoñito (minuto 28), Edu (minuto 21), Miguel (minuto 39), Chano. Por Santiago Futsal amarela Lucho (minuto 5), Iván Rumbo (minuto 29), Borja (minuto 31), Marcos Vara

Incidencias: Partido correspondente á xornada 28 da Primeira División da LNFS, disputado no pavillón Vista Alegre, arredor de 800 afeccionados. Corredor de ambos s equipos ao Burela FS Pescados Rubén de Primeira RFEF, proclamado campión de Copa Galicia 2015 a semana pasada nas Pontes.