01/10/2016

Palma, campión do Torneo Burela Bonita

O Palma Futsal converteuse no primeiro campión do Torneo Burela Bonita tras impoñerse esta tarde na gran final ao Santiago Futsal nun partido cunha vibrante recta final na que os galegos fixeron perigar a vantaxe de 0-3 dos insulares con xogo de cinco.

Os aspirantes ao título plantáronse na pista con repartición claro de papeis: dominio, perigo e posesión balear fronte ás escasas ocasións e recursos dos composteláns. Xa no minuto 3, Chicho inaugurou o electrónico de vaselina e no 8 Paradynski puxo o 2-0 cun balón que rozou Chema sen conseguir atrapalo. Ambas as escuadras viviron a recta final da primeira parte con cinco faltas; o Santiago tivo nas zapatillas de Dani Montes a oportunidade de acurtar distancias a falta de 54 segundos, de dobre penalti, ante o sólido Barrón. Sobre a bucina o Palma puido marcar o terceiro, cun disparo de Paradynski desde saque de banda que se estrelou contra o pau.

No reinicio os de Santi Valladares subiron a presión defensiva para incomodar as filas de Juanito; conseguiron mitigar o perigo insular durante os primeiros cinco minutos; os de verde aproveitaron unha contra cun dardo envelenado de Carlitos ao segundo pau que entrou na tentativa de Ismael por despexar. Os galegos buscaron a remontada nas recuperacións, sen éxito ante a rápida resposta do Palma no repreguamento. Unha das mellores ocasións dos composteláns tívoa Armando no 32, que se marchou fóra. Reaccionaron entón os galegos con Álex Diz liderando o xogo de cinco e enseguida deu resultado; antes de cumprirse o minuto 35 Antonio Diz recortou. O Santiago non cesou no recurso de porteiro-xogador e volveu fornecer efecto, de novo con Antonio Diz a falta dun minuto para o final. Viviu Vista Alegre grande emoción dentro e fóra da pista na recta final.

Palma Futsal: C. Barrón, Vadillo, Carlitos, Eloy Rojas, Joselito, cinco inicial; tamén xogaron Favero, Tomaz, Chicho, Paradynski, Maico, Attos, Lolo Suazo, Helinho

Santiago Futsal: Chema, Tallón, Isma, Álex Diz, Armando, cinco inicial; tamén xogaron Dani Montes, Diego, Catela, Santi, Antonio Diz, Alemao, Mel

Goles: 1-0, minuto 3, Chicho; 2-0, minuto 8, Paradynski; 3-0, minuto 25, Carlitos (p.p. de Ismael); 3-1, minuto 34, Antonio Diz, 3-2, minuto 38, Antonio Diz

Árbitros: Ferrero Carballal (Pontevedra) // Montero Garrido (Vigo). Por Palma, amarela a Vadillo, Tomaz. Por Santiago amarela a Catela, Antonio Diz.

Incidencias: Final do Torneo Burela Bonita disputado en Vista Alegre ante uns 500 espectadores