29/04/2017

Un día moi triste

Hoxe é un día triste para a Familia Laranxa. O Pescados Rubén Burela FS despídese de Primeira División con tan só 1 gol como obstáculo para conseguir os 3 puntos necesarios e a salvación. Malia un grande inicio goleador fronte a UDDM Levante, con vantaxe de 2-0 xa no minuto 6, os mariñáns só foron capaces de recoller un 4-4.

A nai as finais empezaba moi ben. 22 segundos tan só necesitou o Pescados Rubén para inaugurar o electrónico, nas zapatillas de José Carlos desde banda de Isi. O reforzo dos laranxas protagonizouno Iago Rodríguez, no 6, finalizando con mestría un contraataque de Hélder. O Levante avisara con Lucho segundos antes ante un despexe prodixioso de Edu, pero non fallou pouco despois do segundo burelista, aproveitando un rexeite do pau Tripodi. Superado o ecuador da primeira parte, Emilio Buendía puxo as táboas de lanzamento cruzando fronte a Iago Rodríguez, ante o que non puido reaccionar por pouco Edu; o 17 do Levante volveu ver portería pouco logo de penalti anotando o 2-3 para amargura da Bancada Laranxa. Viviu entón o maior perigo a meta do naronés, pero no minuto 18 José Carlos, a pase de Iago Rodríguez, volveu darlle ás ao Pescados Rubén, aínda que Emilio Buendía lles quixo cortar as esperanzas, cunha nova diana antes do descanso.

Na segunda parte a incerteza das outras pistas e o nerviosismo pesou demasiado. Matamoros volveu á pista tras a súa seca pola lesión de xeonllo poñendo en pé a Vista Alegre, cunha ocasión de ouro no 28. Hélder tivo outra brillante, nun pase de José Carlos, que se lle escapou ao 30 laranxa por moi pouco. Antoñito recuperou os mellores soños para os burelistas no minuto 34, co empate. Segundos despois Lucho viu a segunda amarela; tivo a oportunidade Pescados Rubén pero non foi quen de callar a vantaxe en superioridade. Antoñito enfundouse na camiseta de porteiro-xogador para ir a polos 3 puntos a falta de pouco máis de 2 minutos. Iago Rodríguez puido ter os 3 puntos ante o espectacular despexe de Yeray. O Pescados Rubén intentouno ata a extenuación pero ao final non puido evitar a condena de oír a bucina co empate, insuficiente para manterse na elite tras 2-2 de Plásticos Romero Cartagena e Santiago Futsal e a vitoria de Gran Canaria FS ante Palma Futsal (2-1).

Desde Burela a nosa noraboa para Cartagena e Gran Canaria. É un día moi triste pero despedímonos de Primeira cunha imaxe de luxo, un Vista Alegre repleto e tinguido de laranxa. Grazas, Bancada Laranxa.

Copa Galicia. O luns, os laranxas mediranse na final da Copa Galicia ao Santiago Futsal (18.45 horas) no Palacio dos Deportes de Pontevedra.

Pescados Rubén Burela FS: Edu, Iago Míguez, Isi, Renato, José Carlos, cinco inicial; tamén xogaron Cuco, Iago Rodríguez, Antoñito, Hélder, Álex, Matamoros

UDDM Levante FS: Yeray, Lucho, Borja Milán, Sena, Tripodi, cinco inicial; tamén xogaron Cecilio, Márquez, Kiko, Emilio Buendía, Oviaño, Ignacio

Goles: 1-0, minuto 1, José Carlos; 2-0, minuto 6, Iago Rodríguez; 2-1, minuto 7, Tripodi; 2-2, minuto 11, Emilio Buendía; 2-3, minuto 13, Emilio Buendia (penalti), 3-3, minuto 18, José Carlos; 3-4, minuto 19, Emilio Buendía; 4-4, minuto 34, Antoñito

Árbitros: Felipe Madorrán // Urdanoz Apezteguia (País Vasco // Navarra). Por Burela, amarela a Renato (minuto 13), Isi (minuto 13), Antoñito. Por Levante, amarela para Kiko (minuto 12), Loito (minuto 24 e 34), Yeray

Incidencias: Partido correspondente á xornada 30 de Primeira División LNFS disputado no pavillón Vista Alegre con aforo completo, que contou coa presenza da secretaria Xeral para ou Deporte da Xunta de Galicia, Marta Míguez Téllez, e do seleccionador nacional de fútbol sala, José Venancio López, entre outras autoridades. Vista Alegre rendeu homenaxe ao xogador de base Jorge Quelle, proclamado campión de España con Galicia Infantil hai unhas semanas.