20/05/2017

O Jimbee Roldán vence por 5-2 ao Pescados Rubén Burela

Crónica. Gustavo Voces. ACFSF

Aos escasos 30 segundos de partido, o Jimbee Roldán adiantábase no partido ante o Pescados Rubén Burela cun man a man dentro do área liquidado por Consuelo ante Jozi. O choque comezaba moitísimo ritmo e intensidade con ocasións sobre ambas áreas e un remate á madeira de Mayte Mateo. Precisamente sería Mateo, quen anotaría aos catro de xogo o 2 a 0, adiantándose á zaga visitante na frontal do área para anotar o 2 a 0.

A continuación, o conxunto lucense optaba por alternar o xogo de cinco con Shiori como porteira xogadora. Aos seis de xogo, Dany recortaba distancias de disparo afastado que desviaba coa perna Imna Sojo que se refaría pouco despois cun gol desde cancha propia ante o xogo de cinco das lucenses. O conxunto roldanense estaba máis cómodo sobre a cancha, ante un conxunto mariñao que proseguía alternando o xogo de cinco, co fin de dispoñer de maior posesión de balón. Ao descanso chegábase co 3 a 1 para as locais, cun Pescados Rubén Burela que seguía probando novas situacións de xogo para meterse nun partido que tiñan costa arriba.

A menos de dous minutos da reanudación, nunha boa combinación ofensiva Mayte Mateo finalizaba con recorte desde a á esquerda para bater de disparo cruzado a Jozi. O paso dos minutos obrigaba de novo ás burelesas a ter que recorrer ao xogo de cinco, correndo riscos ante un Jimbee ben asentado sobre a cancha. O paso dos minutos non despexaba o camiño para as vixentes campioas de liga, que non atopaban físgoas ante un Jimbee moi cómodo e intenso en todas as súas accións, máxime cando a cinco da conclusión Mayte Mateo nunha contra conducida por Consuelo anotaba a porta baleira o 5 a 1. A dous da conclusión, en xogada en estático Lara dentro do área ao segundo pau de disparo cruzado poñía o 5 a 2, co que finalizaba un partido dominado polas murcianas.

Jimbee Roldán: Andrea, Consuelo, Mari Ángeles, Vanesa, Mayte –cinco inicial- Ángela, Inma Sojo, Miriam, Andrea Marín.

Pescados Rubén Burela FS: Jozi, Lara, Cilene, Shiori, Dany –cinco inicial- Judith, Claudia, Sofía, Elvira.

Goles: 1-0, m.1, Consuelo; 2-0, m.4, Mayte; 2-1, m.5, Dany; 3-1, m.6, Inma Sojo; 4-1, m.21, Mayte; 5-1, m.35, Mayte; 5-2, m.38, Lara.

Árbitros: Andrés Botella, Vicente Ruiz. Colegio murciano. Cartón amarelo a Andrea Marín do Jimbee Roldán e a Dany do Pescados Rubén Burela.

Incidencias: Partido correspondente á xornada 28 de la Primeira División. Disputado no pavillón Gabriel Pérez Sánchez de Roldán. 600 espectadores