19/01/2019

Peche da Tarde Laranxa, mantendo o cume e a imbatibilidade de Segunda

O Pescados Rubén Burela FS pecha a Tarde Laranxa mantendo a súa imbatibilidade tras un duro empate ante outro dos candidatos ao ascenso, Software DELSOL Mengíbar (1-1). Os de Juanma Marrube seguen no cume, igualados con Manzanares a 39 puntos, grazas á súa capacidade de traballo e sacrificio. Tras a vantaxe dos andaluces na primeira parte en catro para tres, coa expulsión de Renato, a escuadra burelista medrou na segunda, canalizando emocións e xerando e xerando ocasións, ata que puxeron táboas en xogo de cinco, na recta final, e ata puideron conseguir os tres puntos nun dobre penalti.

Non defraudaron mariñáns e andaluces na xornada 17 de Segunda LNFS. Ambas as escuadras saíron por todas, cos seus metas como grandes baluartes. Á tentativa de R. Vargas no primeiro minuto, respondeu Buendía contra o pau. Insistiron antes do ecuador da primeira parte Juanfran, nun balón que chegou sen forza ás mans de Zardoya, máis tarde Hélder, cun pé prodixioso do meta rival, e Iago Míguez, rozando o pau. Con todo, despois chegou o traballo para Edu, con dúas boas actuacións fronte a Aranda, no 13. A falta de 2’35” para o descanso, os mariñáns quedaron en inferioridade pola vermella directa a Renato; aguantaron ben as embestidas dos andaluces, pero restando 50 segundos, Miguelao adiantou o Mengíbar aproveitando unha serie de rexeites nas inmediaciones da rede de Edu.

Intentárono os de Juanma Marrube ante a extenuación. Zardoya gañou o man a man ante Luisma, no 26, e bloqueou o potente disparo afastado de Pope, segundos despois. Estreláronse unha e outra vez os mariñáns contra a rede rival fronte a un Mengíbar moi concentrado en defensa; con tan só dúas chegadas á portería de Edu. A falta de 2’34” para o final, Luisma liderou e xogo de cinco e foi precisamente o 6 mariñán o encargado de subir o empate restando 1’32”, ao segundo pau tras pase cruzado de Matamoros. Precisamente o sempre máxico Mata tivo a vantaxe nun dobre penalti a 28 segundos, tras a segunda amarela de José López, freado por Rafa.

Ficha

Pescados Rubén Burela FS: Edu, Luisma, Renato, Pope, R. Vargas, cinco inicial; tamén xogaron Hélder, Juanfran, Porto, Lucho, Matamoros, Iago Míguez

Software DELSOL Mengíbar: Zardoya, Ureña, Colacha, Dani Aranda, José López, cinco inicial; tamén xogaron Tortu, Manu Orellana, Miguelao, Emilio Buendía, Tony, Rafa

Goles: 0-1, minuto 20, Miguelao; 1-1, minuto 39, Luisma

Árbitros: De Juana González // Sánchez Llorente (Cantabria). Por Burela amarela a Iago Míguez (minuto 10), Lucho (minuto 21), Pope (minuto 40); vermella a Renato (minuto 18). Por Mengíbar amarela a José López (minuto 12 e 40), Miguelao (minuto 36), Emilio Buendía

Incidencias: Partido correspondente á xornada 17 de Segunda LNFS disputado en Vista Alegre ante unhas 900 persoas. Gardouse minuto de silencio polo falecemento de Tomás Mateos Ruano, avó da capitá do equipo de Primeira RFEF, Bea Mateos.