31/08/2019

Billete para cuartos de Copa Galicia con festa goleadora (4-10)

Os pupilos de Juanma Marrube deron un novo paso na súa aventura de XXIX Copa Galicia na segunda cita irmandiña da semana. Se na primeira eliminatoria, o xoves, se impoñían ao Begonte FS (2-11), de Preferente, esta tarde fixeron o propio ante o Ribeira FS, de Segunda B, gañando o billete para cuartos con festa goleadora, tras vencer 4-10. O triunfador entre o Vilalba Peugeot e Xove FS, en xogo esta tarde, será o rival do Pescados Rubén Burela FS na seguinte rolda, con data de referencia o 7 de setembro.

Amoedo, Renato por partida dobre e Everton foron os encargados de distanciarse no electrónico xa na primeira parte nun bo partido de Copa e de pretempada para os mariñáns ante un rival que tamén apostou por xogar. Ao regreso, o Pescados Rubén dobrou a vantaxe ata o 0-8 con Amoedo, Pope e dobrete de Iago Míguez. Aínda quedaban oito minutos por diante e os locais conseguiron reducir axiña, nun minuto, a través dunha falta e aproveitando un perda. Álex Diz respondeu tamén por partida dobre para recuperar as distancias ata o 2-10. Ribeira, que apostou por xogo de cinco os últimos catro minutos, conseguiu volver ver rede, grazas a un dobre penalti e a un rexeite en superioridade, co 4-10 final.

Ribeira FS: Areñas, Simón, Quintela, Cristian, Noel, cinco inicial; tamén xogaron Paco, Regueiro, Lobeiras, Samu, Álex, Bruno, Carlos

Pescados Rubén Burela FS: Edu, Luisma, Everton, Álex Diz, Amoedo, cinco inicial; tamén xogaron Iago Míguez, R. Vargas, Matamoros, Juanfran, Renato, Pope, M. Kaluza

Goles: 0-1, minuto 3, Amoedo; 0-2, minuto 6, Renato; 0-3, minuto 13, Renato; 0-4, minuto 19, Everton; 0-5, minuto 25, Amoedo; 0-6, minuto 23, Pope; 0-7, minuto 26, Iago Míguez, 0-8, minuto 32, Iago Míguez; 1-8, minuto 33, Álex; 2-8, minuto 33, Carlos 2-9, minuto 37, Álex Diz; 2-10, minuto 37, Álex Diz; 3-10, minuto 38, Carlos; 4-10, minuto 38, Regueiro

Incidencias: Partido de oitavos de XIX Copa Galicia disputado no municipal de Lugo.