07/03/2020

Pescados Rubén 4-2 Sala Zaragoza

O Pescados Rubén Burela FS retomou hoxe a senda triunfal na visita do Sala Zaragoza (4-2) para reforzarse na segunda praza. Custoulles reaccionar ás laranxas, pero souberon reaccionar contra unha defensa pechada que xerou moito perigo á contra e se puxo por diante en dúas ocasións. Vista Alegre quentou motores para o Día Internacional da Muller e a manestación comarcal de mañá en Foz (12.00 horas) coa saída en fair play das pancartas Galega 8M e Sen Coidados Non Hai Vida.

Non empezaron ben as cousas para as burelistas. As mañas adiantáronse xa no minuto 3; Livia superou a liña tras a pugna entre Rafinha e Jozi. Pediu tempo Julio Delgado e avisaron con moito perigo Cilene, de lonxe, e Peque, en rexeite. A 7 laranxa volveu intentalo de volea no 5. No 8, Dedeia a punto estivo de chegar ao segundo pau en contragolpe, e Cristina, no ecuador do primeiro acto, freou unha nova recuperación visitante. Peque non puido gañar a partida na área zaragozana fronte a Suzan no 14, pero si puido facelo Bea Mateos acto seguido para igualar a contenda. Peque, no 16, rozou o pau, e Jenny, no 17, intentouno pola escuadra; estábao merecendo o Pescados Rubén e tivo a oportunidade Jenny en dobre penalti, con gol anulado, a falta de minuto e medio para o descanso. Asediaron as mariñás, primeiro coa lusa e máis tarde con Ale de Paz aínda que sen éxito.

Volveu o xogo ao parqué continuando co dominio mariñán e intensificando o seu monólogo de ocasións pero as de Chus Muñoz conseguiron de novo a iniciativa á contra no 28, con Rafinha. Luci puido recuperar o empate de disparo cruzado no 29 pero fíxoo a maxia de Cilene aos poucos segundos, cun mísil ao segundo pau. Tan só dous minutos despois, por fin, o Pescados Rubén tomou vantaxe con Bea Mateos nun lanzamento que tocou Suzan pero non puido frear. Con cinco e medio para o final, Zaragoza saltou con porteira xogadora. No 37, as burelistas dispuxeron dunha nova oportunidade con dobre penalti para dar maior comodidade ao luminoso pero Suzan interpúxose nas intencións de Jenny. A falta de 1’04” Ale de Paz puxo o cuarto, a pase de Peque, para dar tranquilidade nas filas locais. Jenny aínda dispuxo doutra a porta baleira.

Pescados Rubén Burela FS: Jozi, Cristina, Cilene, Peque, Jenny, cinco inicial; tamén xogaron Bea Mateos, Ale de Paz, Luci, Lara Balseiro

AD Sala Zaragoza: Suzan, Livia, Paola, Dedeia, Rafinha, cinco inicial; tamén xogaron Lioba, Jenifer, Sara

Goles: 0-1, minuto 3, Livia; 1-1, minuto 14, Bea Mateos; 1-2, minuto 28, Rafinha; 2-2, minuto 30, Cilene; 3-2, minuto 32, Bea Mateos; 4-2, minuto 39, Ale de Paz

Árbitros: Darriba Vilamor // Vieito Regueira. Por Burela amarela para Bea Mateos (minuto 19). Por Zaragoza amarela a Paola (minuto 24)

Incidencias: Partido correspondente á xornada 23 de Primeira División disputado en Vista Alegre, ante máis de 600 espectadores/as. Durante o descanso a Bomboneira tivo o privilexio de acoller a entrega do Torneo Biberón Fundación Imdecum 2020, coa presenza da base laranxa, AD Santiago de Foz, AD Río Ouro e Ribadeo FS.